Imi place sa cred ca folia anticondens nu mai este considerata un produs revolutionar. De cativa ani multe din firmele serioase in piata au incercat (multe au si reusit) sa propuna clientilor sisteme de invelitori si nu doar produse separate, comparabile intre ele sau nu. 

Astazi voi face referire la varianta propusa de catre FINAL DISTRIBUTION si anume folia anticondens cu banda adeziva integrata. Din ce in ce mai mult si in Romania se pune accentul pe conceptul de ”saving energy” si prin urmare am facut noi primii pasul catre implementarea lui. Incepand cu 2010 am introdus in sistemul Gerard variantele Delta Vent N Plus si Delta Vent S Plus. Aceste 2 variante au principalul rol de a reduce semnificativ transferul (nedorit) de aer dintre exterior si interior.

 

poza-transfer nedorit de aer Nou

Practic, prin zonele neetansate ale suprapunerilor foliilor, aerul (sau vantul mai degraba) are tendinta de a se infiltra catre stratul de protectie termica. Asta inseamna ca ”fura” din caldura pentru care fiecare dintre noi plateste.

poza-Vant aer

 Trebuie mentionat ca cel mai bun mediu de protectie este aerul, dar cu 2 mari specificatii: sa fie uscat si sa fie static. Cu alte cuvinte, sa fie uscat in stratul de vata (un exemplu) si sa nu circule liber dinspre o parte spre alta. Putem compara acest fapt cu urmatoarea situatie: iarna, daca puloverul de sub geaca este umed, iar geaca nici nu este bine inchisa, atunci senzatia de frig este foarte neplacuta. Exact acest fenomen se intampla si aici. Si cum o imagine face cat o mie de cuvinte, atasez cateva imagini care sa prezinte adevarata problema generata de o simpla punere in opera fara a mai asculta si de unele sfaturi.