Tweeter button
Facebook button

Macelarii acoperisurilor

Scris de Horia Nitescu in data de 16 iunie 2010

Cu putina vreme in urma am vizitat un client care a reclamat probleme la acoperisul sau, Gerard. Nu era unul nou. Montajul fusese realizat acum vreo 4 ani. Am mers imediat la respectiva lucrare asa cum o fac ori de cate ori apar semne de intrebare sau probleme grave. Inca de la intrare m-au intampinat niste oameni foarte draguti, politicosi, trecuti de a doua tinerete, foarte joviali. Mi-au placut! Neparand foarte suparati, deja m-am relaxat crezand ca problemele lor sunt oarecum minore. Deseori, multi se supara fara motive cu adevarat serioase. Nu aveau cum sa fie grave lucrurile si sa fie atat de prietenosi. Am trecut peste prezentari, laude si reclama si am trecut la inspectarea propriu zisa a acoperisului. Deja lucrurile s- au schimbat. Deja mi-a trecut toata starea de bine cu care venisem. Montajul parea scapat de sub control. Nimic din ce invatasem eu, si invatasem si eu mai departe pe altii, nu parea ca e de regasit aici. Parca cineva mersese pe ideea ”asa nu”. Table calcate, strambate, lovite si lasate asa. Finisaje nefinisate. Casa nu era inalta, dar deja ma luase ameteala. Omul sustinea convins ca montajul a fost realizat de cineva pregatit sa faca asta. Din vorba in vorba am descoperit ca, de fapt, acoperisul fusese montat de echipa de zidari. Zidari care sustinusera ca montasera foarte multa tabla. Probabil,  dar la capitolul Gerard experienta era zero. Ba chiar barat! Si a mai fost un ”argument”. Montaj ”foarte ieftin”! Mai aveau sa zica ”si bun”. Numai ca, putin au dat saracii oameni, putin au si primit. Problemele cu infiltratiile deja aparusera de ceva vreme. E adevarat, a fost multa ploaie. Chiar m-am si mirat ca problemele nu erau mai grave. Mai mult, nici vizual acoperisul nu obtinea nota de trecere. Dupa ceva vreme, am coborat mahnit de pe casa. Mahnit ca, din pacate, sunt oameni binevoitori care sunt foarte usor de pacalit de ”mesteri” buni la toate. Solutia la care s-a ajuns a fost aceea ca, cineva (de data asta o firma specializata in montaj) va da jos o mare parte a acoperisului, va remedia acolo unde se va mai putea remedia acceptabil, si va instala corect materiale noi. Si, iata cum acel montaj initial ”ieftin” se dovedeste al naibii de scump. Alti bani, alta distractie! A, uitasem sa mentionez: echipa de zidari nu a mai putut fi gasita. Daca nu s-a desfiintat cumva din cauza crizei financiare, probabil creeaza in continuare probleme oamenilor corecti, dar neinformati.

As incheia cu o concluzie: Gerard- ul costa prea mult  sa-ti mai permiti si ”luxul” de a-l lasa pe mana oricarui ”meserias” (”meseriasi” pe care eu ii numesc macelari).

 

 P1130836

 

2 Comentarii la “Macelarii acoperisurilor”

  1. edy spune:

    incredibil.dar asa ceva numai la noi in tara se poate realiaza.

  2. lenadecor spune:

    Acesta nu e un lucru intamplator pot sa afirm apasat din experienta acumulata ca lucruri ca acesta se intalnesc din ce in ce mai des. In cazuri ca acesta gresesc foarte mult si beneficiarii care doresc lucru de calitate la bani putini. Suntem firma de amenajari interioare facem amenajari interioare, suntem firma de acoperisuri, montam acoperisuri. Lucrurile sunt simple, facem un lucru si bun nu 10 si proaste.

Adauga un comentariu