Tweeter button
Facebook button

Ferestre de mansarda cu jaluzea integrata

Scris de George in data de 28 aprilie 2010

Una din noutatile de anul acesta este jaluzeaua integrata in noua fereastra de mansarda Keylite. As putea spune una din putinele noutati de anul acesta fara sa gresesc prea mult, avand in vedere ca jucatorii cei mari din piata de ferestre de mansarda nu s-au inghesuit sa vina cu noutati care sa fie si accesibile din punct de vedere al bugetului.

Imi aduc aminte ca, atunci cand am vazut prima oara fereastra cu jaluzea integrata, primul meu gand a fost: „Ce gaselnita interesanta si originala!”. Lasand la o parte originalitatea si unicitatea ideii de a avea o jaluzea sigilata intre foile de geam, actionata cu un maner magnetic (intre paranteze fie spus, ideea asta m-a cucerit de-a dreptul), nu trebuie sa te gandesti foarte mult ca sa recunosti beneficiile pe care ti le poate aduce un astfel de sistem.

Iti propun sa analizam impreuna sistemul jaluzelei integrate in geam si sa vedem de ce anume ne place.

Fereastra de mansarda

Fereastra de mansarda cu jaluzea integrata

Jaluzeaua este sigilata intre geamuri, deci…

… nu va fi afectata de praf, fum, umezeala si altele care ii pot afecta functionarea. Dupa cum stie toata lumea, functionarea oricarui sistem mecanic (cazul rulourilor si jaluzelelor) poate fi afectata de aceste conditii.

Un alt aspect ce deriva din asta este acela ca jaluzeaua integrata necesita zero intretinere. Nu am de ce sa intretin sau sa schimb jaluzeaua din moment ce nu se murdareste, spre deosebire de un rulou interior, oricat de fancy si trendy ar fi acesta.

Este evident ca, nefiind sub influenta factorilor externi de mai sus, durata de viata a jaluzelei integrate creste considerabil, lucru sustinut si de garantia oferita de producator (10 ani), care se extinde asupra geamului si, implicit, asupra a ceea ce este continut in geam.

A, si era sa uit: nu ai cutii sau ambalaje suplimentare si nici nu ai nevoie de meseriasi sa-ti monteze ulterior ruloul. Ai pus fereastra – ai si jaluzeaua o data cu ea.

Jaluzeaua integrata se actioneaza magnetic, deci…

…nu este nevoie de sisteme complicate de fire care sa strapunga integritatea geamului termopan. Ideea asta mi s-a parut, pur si simplu, geniala. Simplitatea ei, combinata cu doua sisteme de role din plastic, unul pe interiorul geamului, pe jaluzea, iar celalalt pe manerul magnetic exterior, asigura functionarea jaluzelei intr-un mod care protejeaza geamul de zgarieturi. Faptul ca termopanul ramane intact este, astfel, un mare plus.

Actionarea magnetica a jaluzelei integrate

Actionarea magnetica a jaluzelei integrate

Manerul magnetic, detasat de pe fereastra

Manerul magnetic, detasat de pe fereastra

Jaluzeaua este reflectorizanta pe exterior, deci…

…imbunatateste confortul termic in timpul verii. Altfel spus, imbunatateste coeficientul de transfer termic U al ferestrei. De ce? Simplu: reflecta caldura inainte sa intre in camera (sa nu uitam ca jaluzeaua este intre geamuri), spre deosebire de un rulou interior care, oricat de reflectorizant ar fi, reflecta caldura care deja a intrat in camera, ghici unde: tot inauntru.

Hmmm… Cat ma costa?

Nu mai mult decat un rulou interior clasic, daca ne raportam la intreaga durata de viata a ferestrei. Sa ne gandim:

 • Ruloul interior va trebui intretinut, curatat, spalat etc. – chiar schimbat la o anumita perioada de timp.
 • Jaluzeaua integrata nu se intretine, nu se schimba si o vei avea pe toata durata de functionare a ferestrei.
 • Pretul unei jaluzele integrate e aproximativ dublu fata de un rulou interior clasic.

E suficient sa spun ca, daca ti-ai cumparat un al doilea rulou interior pentru aceeasi fereastra de mansarda, mai bine ti-ai fi cumparat din start o fereastra cu jaluzea integrata.

 

2 Comentarii la “Ferestre de mansarda cu jaluzea integrata”

 1. Dan spune:

  Sunt de acord cu voi ca va avea durabilitate mult mai mare in interior…dar mai ramane sa-mi spuneti daca producatorul acorda si o garantie la UV sa daca da pentru ce perioada….Multam!

 2. George Ivan spune:

  Garantia ferestrelor Keylite, inclusiv a geamului (si tot ce contine geamul, adica jaluzeaua integrata) este de 10 ani. Nu se specifica nimic in mod expres legat de actiunea ultravioletelor, insa jaluzeaua este gri foarte deschis (aproape alba) pe interior, deci nu cred ca vor fi influente semnificative.

  Conform rezultatelor testelor efectuate de producator, coeficientul de aport solar g scade de la 66% fara jaluzeaua integrata la 19% cu jaluzeaua trasa. Asta inseamna ca jaluzeaua integrata reflecta 81% din energia solara, inclusiv ultraviolete.

Adauga un comentariu