Tweeter button
Facebook button

folie anticondens

...navigare dupa eticheta

 
 

Bun si ieftin este doar mersul pe jos

Scris de Razvan Voicu la data de 29 aprilie 2014

In fiecare zi (nici zilele de duminica nu fac exceptie) sunt intrebat despre invelitorile tip tigla metalica pe care le comercializam si montam si de fiecare data incerc sa ofer cat mai multe informatii despre aceste produse, astfel incat cel care vrea sa isi achizitioneze un astfel de acoperis sa stie la ce trebuie sa fie atent. Continua citirea articolului »

Detalii de montaj la acoperisuri ventilate fara termoizolatie

Scris de Silviu Toba la data de 9 mai 2011

Tema articolului – Invelitoare de tigla metalica_Pod nelocuit ventilat_Tavan etaj din grinzi de lemn.

Tehnic vorbind invelitoarea din tigla metalica se poate realiza indiferent de solutia aleasa sau impusa de proiectant (cu sau fara astereala). Invelitorile metalice pot genera condens chiar daca podul este nelocuit si ventilat, de aceea se recomanda utilizarea unei folii anticondens ( ex. DELTA – Vent N, DELTA – Vent S sau  DELTA – Foxx, DELTA – Maxx, acestea din urma facand parte din gama premium ). Continua citirea articolului »

Pregatirea mansardei pentru iarna

Scris de George la data de 14 octombrie 2010

Iată un articol pe care l-am scris pentru Wall-Street, și mi s-a părut o idee bună să-l postez și pe blog. Mi s-a cerut să răspund la 3 întrebări pe care, trebuie să recunosc, nu mi le-am pus anterior și care sunt convins că trec oarecum neobservate de majoritatea oamenilor. Puteți vedea articolul Wall-Street aici. Să încep deci. Continua citirea articolului »

Rolul unei folii cu banda de etansare adeziva integrata

Scris de Horia Nitescu la data de 5 octombrie 2010

Imi place sa cred ca folia anticondens nu mai este considerata un produs revolutionar. De cativa ani multe din firmele serioase in piata au incercat (multe au si reusit) sa propuna clientilor sisteme de invelitori si nu doar produse separate, comparabile intre ele sau nu.  Continua citirea articolului »

Greseli frecvente in montarea acoperisurilor

Scris de Silviu Toba la data de 28 septembrie 2010

Greselile sunt multiple si pot aparea inca de la etapa de realizare a structurii de rezistenta a acoperisului – sarpanta, care trebuie calculata si realizata in functie de tipul de invelitoare ales si de greutatea acesteia. Pentru a expune structura acoperisului la o presiune cat mai mica, dar si pentru a realiza economii in realizarea sarpantei, este de preferat sa se opteze pentru o invelitoare etansa, cu o greutate redusa si rezistenta la intemperii. Continua citirea articolului »

Alegerea foliei anticondens este un factor cheie in imbunatatirea confortul termic pe durata verii. Conceputa tocmai pentru protejarea termoizolatiei, folia anticondens MAXX Titan din gama DELTA  este prevazuta cu o acoperire de titan care reflecta caldura solara. Continua citirea articolului »

Difuzie vs convectie

Scris de Horia Nitescu la data de 30 aprilie 2010

Mi-am propus ca in acest articol sa dezbat ”celebrul” test cu paharul de la Lindab. Iata cateva date ca sa intelegem cu totii: se ia o bucata de folie Tyvek si un pahar format din 2 bucati; se aseaza folia ca strat de separatie intre aer si apa, astfel incat apa sa fie in partea de sus si se pompeaza aer in jumatatea de jos. Continua citirea articolului »

Permisivitatea la vapori (valoarea Sd)

Scris de Silviu Toba la data de 5 aprilie 2010

Unul dintre factorii determinanti in alegerea membranelor pentru acoperis il reprezinta permisivitatea la vapori (data de valoarea Sd). In functie de aceasta valoare puteti face o prima impartire pe categorii:

Sd < 0,5 mfolii anticondens (spre exterior). Pentru foliile anticondens valoarea Sd trebuie sa fie cat mai mica. Cele mai eficiente folii anticondens au valori Sd cuprinse intre 0,15 m si 0,02 m.

Sd > 2 mbariere de vapori (spre interior). In acest caz, Sd trebuie sa fie cat mai mare. Cele mai eficiente bariere de vapori au valori Sd cuprinse intre 100 si 150 m. Continua citirea articolului »