Lou Fischer

Lou Fischer a produs prima tigla metalica profilata prin presare cu acoperire bituminoasa.

In general, brandurile de succes au in spate povesti incredibile, inceputul fiind mai mult o potrivire de conjuncturi favorabile. Istoria tiglei Gerard nu face exceptie!

Prima tigla metalica cu acoperire de piatra naturala a fost creata in Noua Zeelanda in urma cu peste 50 de ani. 

In mod ironic, istoria otelului vopsit a inceput in conditiile crizei mondiale a vopselei  pe baza de uleiuri. Inca din perioada celui de-al doilea razboi mondial, multe cladiri metalice din Marea Britanie au fost acoperite cu o emulsie bituminoasa, idée care a avut la baza scopul camuflarii hangarelor.Aceasta solutie s-a dovedit extrem  de rezistenta si  eficienta, extinzand durata de viata a acoperirii. Singurul care a vazut o noua oportunitate in aceasta solutie a fost un neo zeelandez inovator, Lou Fisher.

Emulsia bituminoasa se aplica prin pulverizare pe suprafata cladirilor din panouri metalice pentru camuflaj si protectie.

La reintoarcerea din Marea Britanie in Noua Zeelanda in 1957, Fisher a lansat in productie panourile din tabla galvanizata cu acoperire de granule de piatra. Initial, granulele de piatra au fost adaugate pentru a preveni lipirea panourilor intre ele in timpul transportului.  Aspectul atractiv  a devenit in termen scurt o caracteristica solicitata de catre clienti. Fisher  a experimentat acoperirea cu scoici sau caramizi sfaramate inainte  ca acoperirea cu granule de piatra sa devina alegerea de top datorita aspectului estetic si a durabilitatii.

In perioada anilor ’70 si ’80, AHI Roofing, compania producatoare de tigla metalica GERARD, s-a extins rapid pe mai multe piete, tiglele cu acoperire de piatra GERARD reprezentand prima mare inovatie in domeniul invelitorilor pentru constructii rezidentiale  pentru o perioada de mai mult de 30 de ani. Acest nou material pentru invelitori a devenit in scurt timp prima optiune pentru arhitecti si firmele de constructii din Noua Zeelanda, tara de origine a companiei AHI Roofing.

AHI Roofing si-a dezvoltat o prezenta puternica  pe piata europeana incepand cu 1970, tigla GERARD dovedindu-si durabilitatea in conditii extreme de vreme si  pastrandu-si aspectul estetic in timp. Acoperirea acrilica a tiglelor GERARD s-a mentinut in bune conditii chiar si in perioada iernilor geroase din Canada din anii ’70 sau din Scandinavia in anii ’80. Incepand cu anul 1995 tigla GERARD foloseste otel Zincalume®, inovatie cu efect in extinderea duratei  de viata a produsului.

Compania AHI Roofing distribuie unul dintre cele mai de succes branduri de invelitori in peste 80 de tari, detinand 4 fabrici in Noua Zeelanda, California, Malaiezia si Ungaria. Compania se concentreaza in permanenta pe inovatie si adaptarea designului tiglelor GERARD la conditiile pietelor locale, fapt care a avut ca efect  interesul clientilor potentiali si finalizarea a peste 1 milion de case construite cu tigla GERARD in intreaga lume.

Tigla metalica cu acoperire de piatra naturala GERARD este importata in Romania de catre FINAL DISTRIBUTION si distribuita in intreaga tara printr-o retea de parteneri  ce asigura si montajul. Pentru mai multe detalii vizitati: www.gerard.com.ro