Aceasta intrebare este din ce in ce mai frecventa.

In cazul unei constructii noi lucrurile sunt simple, poti alege varianta care iti convine in functie de buget sau de nivelul de exigenta. Voi prezenta o solutie si pentru cei care doresc sa amenajeze o mansarda in acoperisul existent. Cele mai multe solicitari vin din partea clientilor care au o invelitoare din tabla plana faltuita.

In primul rand trebuie sa va asigurati ca invelitoarea este etansa. In caz contrar se vor efectua remedierile necesare.

In schita de mai jos se poate observa cum poate fi realizata termoizolarea in vederea mansardarii.

 montare folie3

Se vor monta sipcile marcate cu rosu pentru a obtine un spatiu de ventilare intre astereala si folia anticondens. Acest spatiu permite foliei sa functioneze corespunzator si protejeaza termoizolatia de condens. Folia anticondens se va monta perpendicular pe directia capriorilor (urmarind conturul acestora) dispre coama spre streasina in randuri succesive. Folia se poate fixa in capse in dreptul sipcilor marcate cu rosu sau se poate fixa direct cu sipca  marcata cu maro pentru a limita perforarile foliei. Pentru un montaj facil lungimea sipcilor de fixare vor avea lungimea de 1,4 m, lasand astfel 10 cm liberi pentru suprapunere. Suprapunerile vor fi sigilate cu banda adeziva DELTA – Multi-Band pentru o mai buna protectie a termoizolatiei.

Odata montata folia anticondens se trece la etapa urmatoare si anume, montarea termoizolatiei. In functie de tipul acesteia si de recomandarile furnizorului se va stabili grosimea stratului termoizolant. In cele mai multe cazuri grosimea stratului este de 20 – 25 cm.

Dupa montarea termoizolatiei se va monta bariera de vapori DELTA – Reflex. Fixarea acesteia se poate realiza in capse sau cu banda dublu adeziva in functie de sistemul ales pentru fixarea termoizolatiei.

Toate suprapunerile si perforarile se vor sigila cu benzi sau adezivi ( DELTA – Poly-Band, DELTA – Tixx ). Se vor sigila si racordurile la pereti, la pardoseala sau a eventualelor usi si ferestre.

Finisajul interior, indiferent ca este vorba de lambriu sau gips carton, se va monta pe rigle de lemn sau profile metalice care vor mentine o distanta de cel putin 2 cm fata de folie. Astfel folia DELTA – Reflex va reflecta caldura din interior imbunatatind performantele termoizolatiei.